HR PROFESSIONAL - Θεόδωρος Τόλλης, ICAP | Η Τεχνητή Νοημοσύνη ως εργαλείο βελτίωσης των Λειτουργιών της ΔΑΔ

Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020

Δωρεάν εγγραφή

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να εγγραφείτε στην Online έκδοση του HR Professional και να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό του.
*
*
*
*
*
*
* Άνδρας   Γυναίκα
*

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

People Management

Θεόδωρος Τόλλης, ICAP | Η Τεχνητή Νοημοσύνη ως εργαλείο βελτίωσης των Λειτουργιών της ΔΑΔ

14 Μαΐου 2018 | 09:36 Γράφει το HR Pro  Online Team Topics: Best Practices,Digital Transformation,Employer Branding,HR Practices,HR Strategy,HR Trends,Leadership,Organizational Change,Organizational Culture

Στη νέα ψηφιακή εποχή, ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των επιχειρήσεων είναι η χρήση τεχνολογιών μεταξύ των οποίων η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει δεσπόζουσα θέση. Είναι μοναδική ευκαιρία της ΔΑΔ να εμπλακεί στη σωστή ανάπτυξη συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η αποτελεσματική διασύνδεση των ανθρώπων με τις διαδικασίες και την τεχνολογία.

Η συνεχής ψηφιακή επανάσταση που παρατηρούμε για περισσότερα από 10 χρόνια θέτουν ως αποκλειστική προτεραιότητα τον επανασχεδιασμό της επιχειρηματικής οργάνωσης. Η «Ιδανική Επιχείρηση» θα πρέπει υποχρεωτικά να λειτουργεί ως επιχειρηματική οργάνωση του μέλλοντος στην οποία οι κανόνες θα πρέπει να ξαναγραφούν με γνώμονα όμως την ψηφιακή εποχή. Κατά συνέπεια η κοινή και αρμονική συνεργασία της στρατηγικής, της τεχνολογίας και των λειτουργιών της επιχείρησης είναι ο βασικός πυλώνας  προς επίτευξη σημαντικών αποτελεσμάτων στην νέα ψηφιακή εποχή. Σαφέστατα οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αλλάξουν ολοκληρωτικά τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος της στασιμότητας σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Βασικός πυλώνας ανάπτυξης στην νέα ψηφιακή εποχή έχει η Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence) η οποία παρουσιάζει μια εντυπωσιακή εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Συστήματα τεχνητής νοημοσύνης ή έμπειρα συστήματα (expert systems) υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια όμως στην νέα ψηφιακή εποχή τα σύγχρονα συστήματα μπορούν να εκτελέσουν γνωστικές λειτουργίες  ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν πληθώρα αλγόριθμοι με τη βοήθεια των οποίων το σύστημα συνεχώς μαθαίνει  και γίνεται αποτελεσματικότερο και αυτόνομο. Όπως γίνεται σε όλες τις τεχνολογίες αιχμής στη χώρα μας, η τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει ακόμα διεισδύσει σε ικανοποιητικό βαθμό στα επιχειρησιακά μοντέλα. Φυσικά το ίδιο συμβαίνει και στις Διευθύνσεις Ανθρώπινου Δυναμικού.

Όμως λόγω της εξέλιξης του προσωπικού και τον επαναπροσδιορισμό πολλών θέσεων εργασίας, το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού πρέπει να δράσει επιπρόσθετα των τυπικών διαδικασιών. Στην ουσία θα πρέπει να αποδείξει ότι διαθέτει τη βούληση, τις γνώσεις και τις ικανότητες να υποστηρίξει το νέο επιχειρησιακό μοντέλο στη νέα ψηφιακή εποχή. Οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης οι οποίες παρέχουν λύσεις σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού επικεντρώνονται κυρίως στη διαδικασία απόκτησης ταλέντων (Talent Acquisition), ανάπτυξης τους και ευρύτερα στην απόκτηση περισσότερων γνώσεων στις λειτουργίες του οργανισμού. Είναι πλέον διαδεδομένη η χρήση chatbots (απλοί ψηφιακοί βοηθοί ή εξελιγμένοι νοήμονες βοηθοί) για τη βελτίωση της απόκτησης ταλέντων και της διαδικασίας προσαρμογής των νεοπροσληφθέντων. Η απόδοση τους βελτιώνεται ταχύτατα με τον εμπλουτισμό νέων τεχνολογιών όπως Μηχανική Μάθηση, Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας, Βαθεία Μάθηση και Νευρωνικά Δίκτυα.

Το κείμενο υπογράφει ο Θεόδωρος Τόλλης, Εκτελεστικός Διευθυντής, ICAP Employment Solutions, για τις ανάγκες της ειδικής έκδοσης HRforward 2018.

HR Professional Online( 14 Μαΐου 2018)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο HR Professional Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

Banking / Finance

International

Τουρισμός

Αυτοκινητοβιομηχανία

Δημόσιος Τομέας

Υγεία & Ομορφιά

Ευρωπαική Ένωση

Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί

Συμβουλευτικές Εταιρείες

Καύσιμα

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778