HR PROFESSIONAL - Τρέχον Τεύχος

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρέχον Τεύχος

Marketing Week
Τεύχος: 134

Κυκλοφορία: 12/9/2016 Κυρίως Θέμα: Οι άνθρωποι της Lidl Ελλάς αξίζουν και φαίνεται! Διαβάστε Επίσης: Ομάδα Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού KPMG: 25 χρόνια δίπλα σας!Search Tips
Αρχείο & Αναζήτηση

Περιεχόμενα

Training & Development

Business Studies: Τα business studies μετασχηματίζονται και ισχυροποιούνται
Οι επιχειρηματικές σπουδές, και κυρίως αυτές σε μεταπτυχιακό επίπεδο, χρήζουν μεγάλης αποδοχής τόσο από τις εταιρείες και τους εργοδότες κατά την επιλογή υποψηφίων όσο και από τους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι ολοένα και περισσότερο συνειδητοποιούν την αξία των εφοδίων που αυτές προσφέρουν για την επαγγελματική τους πορεία και καταξίωση.

Recruitment

Recruitment & Resourcing: Οι resourcing στρατηγικές είναι μαραθώνιος και όχι κούρσα ταχύτητας
Η ανεύρεση, η πρόσληψη αλλά και η διακράτηση των κατάλληλων στελεχών και ταλέντων είναι κρίσιμης σημασίας για την επιτυχία κάθε εταιρείας. Σήμερα, ωστόσο, ο ανταγωνισμός για επαγγελματίες, ειδικά σε τομείς υψηλών απαιτήσεων, είναι τεράστιος ενώ η δεξαμενή ταλέντων συρρικνώνεται. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες και οι επαγγελματίες της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού θα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτές τις προκλήσεις και να αρχίσουν να σκέφτονται και να λειτουργούν περισσότερο καινοτόμα και «outside the box» σε ό,τι έχει να κάνει με τις στρατηγικές και προσεγγίσεις που ακολουθούν για τη βέλτιστη στελέχωση των οργανισμών.

People Management

Οι άνθρωποι της Lidl Ελλάς αξίζουν και φαίνεται!
Πολύ πρόσφατα είδαμε μια διαφημιστική καμπάνια της Lidl στην τηλεόραση, που δεν μιλούσε για προϊόντα ή προσφορές, καταστήματα ή εξυπηρέτηση. Μιλούσε για τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτήν και για τις παροχές που απολαμβάνουν, για να κάνουν κάθε μέρα τη Lidl ξεχωριστή. Με αφορμή αυτήν την καμπάνια, επικοινωνήσαμε με την επικεφαλής αλλά και τα στελέχη της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της Lidl, που μας μίλησαν για πολλή, αλλά οργανωμένη δουλειά, για δράσεις σε όλο το φάσμα των λειτουργιών της Διεύθυνσης, ανάπτυξη και αλλαγές. Πολλές αλλαγές.

HR Technology

Mobile Working: Δουλεύοντας από μακριά
Ένας βασικός παράγοντας που επηρεάζει το χώρο εργασίας του σήμερα είναι η κινητικότητα. Τα στελέχη βρίσκονται συνεχώς εν κινήσει και εργάζονται σε χώρους των πελατών, υποκαταστήματα ή με επιχειρηματικούς εταίρους που βρίσκονται σε άλλη πόλη ή ακόμα και σε διαφορετικό μέρος της υφηλίου. Σε αυτή την προσανατολισμένη στις υπηρεσίες και συνεργασίες οικονομία, η κινητικότητα αποκτά κρίσιμη σημασία για το ανθρώπινο δυναμικό και τις ίδιες τις εταιρείες.

CSR

ICAP Group: Έρευνα για την Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα στην Ελλάδα
Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η Διεύθυνση Οικονομικών Κλαδικών Μελετών της ICAP Group πραγματοποίησε έρευνα για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, στο πλαίσιο της ετήσιας έκδοσης Leading Employers in Greece.

Employment Relations

Vodafone: Περιβάλλον εργασίας ίσων ευκαιριών για όλους
Μέσα από τη διοργάνωση της Vodafone Diversity Day, η Vodafone ανέδειξε τη σημασία της διατήρησης ενός εργασιακού περιβάλλοντος όπου κάθε εργαζόμενος μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία προωθεί πολιτικές και ενισχύει τα προγράμματα διαφορετικότητας και ενσωμάτωσης στο χώρο εργασίας, ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού, καθώς και ατόμων με αναπηρία.

Retention

Ο σωστός τρόπος για να απολύσετε κάποιον
Οι απολύσεις, όπως και οι προσλήψεις, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της οργανωσιακής ζωής και του job description ενός στελέχους HR. Επειδή όμως είναι το πιο συναισθηματικά φορτισμένο κομμάτι, έχει σημασία να γίνεται όταν πραγματικά χρειάζεται, και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προς όφελος του ανθρώπου που αναγκάζεται να αποχωρήσει, της επιχείρησης αλλά και του ίδιου του στελέχους HR.

Μόνιμες Στήλες
  • Editorial: 1+1=4
  • Employment Law: Η ποινική προστασία του εργαζομένου σε περίπτωση μη καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών
  • Point of View: Όταν το HR βλέπει μέσα από το… Marketing
  • Student’s View: Για τον εξανθρωπισμό του Ελληνικού Δημοσίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

Banking / Finance

International

Τουρισμός

Αυτοκινητοβιομηχανία

Δημόσιος Τομέας

Υγεία & Ομορφιά

Ευρωπαική Ένωση

Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί

Συμβουλευτικές Εταιρείες

Καύσιμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

©2016 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778