HR PROFESSIONAL - Τρέχον Τεύχος

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έντυπη ΈκδοσηSearch Tips
Αρχείο & Αναζήτηση

Περιεχόμενα

Training & Development

Developing Leadership Skills: Αναπτύσσοντας το ταλέντο της ηγεσίας
Η ανάγκη ύπαρξης του ταλέντου της ηγεσίας στις σύγχρονες εταιρείες είναι αδιαμφισβήτητη. Και παρόλο που εξακολουθεί να μην υπάρχει συμφωνία ως προς το τι συνιστά έναν καλό ηγέτη, φαίνεται πως ολοένα και περισσότερο έχει αρχίσει να εμπεδώνεται η άποψη ότι οι ηγετικές ικανότητες -ή τουλάχιστον κάποιες από αυτές- αφενός μπορούν να διδαχτούν και να αναπτυχθούν, αφετέρου ότι δεν αφορούν μόνο στην ανώτατη διοίκηση ενός οργανισμού, αλλά και σε στελέχη και εργαζόμενους χαμηλότερων βαθμίδων στην εταιρική ιεραρχία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι εταιρείες ολοένα και περισσότερο αναγνωρίζουν τη σημασία των προγραμμάτων εκπαίδευσης και ανάπτυξης ηγετικών ικανοτήτων για το σύνολο του οργανισμού και προβαίνουν στις αντίστοιχες ενέργειες και επενδύσεις. Κατά πόσο όμως αυτές οι προσπάθειες αποδίδουν καρπούς;

Recruitment

Στην 34η θέση η Ελλάδα στη συμμετοχή νέων στην απασχόληση στις χώρες –μέλη του ΟΟΣΑ σύμφωνα με έκθεση της PwC
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 34η θέση από τις 35 χώρες μέλη του ΟΟΣΑ όπως προκύπτει από έκθεση της PwC, η οποία συγκρίνει τη συμμετοχή των νέων (15 έως 24 ετών) στην απασχόληση, στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση σε 35 χώρες του ΟΟΣΑ.

People Management

Change Management: The power of change
Αναδιάρθρωση ανθρώπινου δυναμικού αλλά και επέκταση δραστηριοτήτων, διαφοροποίηση στρατηγικής κατεύθυνσης και στόχων, είναι κάποιες ενδεικτικές αλλαγές – μικρές ή μεγάλες – στις οποίες η επιχείρηση μπορεί να προχωρήσει προκειμένου να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της αγοράς. Η συνεχής αλλαγή είναι μέρος της οργανωτικής ζωής, όμως οι άνθρωποι τείνουν να αντιστέκονται σε ό,τι νέο και κυρίως άγνωστο. Έτσι, δημιουργούνται συχνά αντιδράσεις και κλίμα αντίστασης στο εσωτερικό των επιχειρήσεων. Καταλυτικό ρόλο στη διαχείριση της αλλαγής φέρουν τα στελέχη του Ανθρώπινου Δυναμικού που καλούνται να ομαλοποιήσουν το εργασιακό περιβάλλον και να εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Ταυτόχρονα, έχουν την ευθύνη να επικοινωνήσουν τις αλλαγές αυτές στις εκάστοτε ομάδες με συνοδοιπόρο την ηγεσία/διοίκηση της εταιρείας και να λειτουργήσουν ως φορείς θετικής δράσης.

HR Technology

Owiwi: Επανάσταση στα Ψυχομετρικά Εργαλεία
Με βάση την τελευταία έρευνα της Gartner για τη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων, τα ψυχομετρικά εργαλεία μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα μιας πρόσληψης κατά τουλάχιστον 24%. Το 70% των Fortune 500 εταιρειών ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν ακόμα το MBTI personality test, ένα τεστ που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1921 και το τελευταίο του update έγινε το 1998!

CSR

«Nestlé Needs YOUth»: Ξεπεράστηκαν οι στόχοι της πρωτοβουλίας και στην Ελλάδα
Μέσα σε εορταστικό κλίμα, η Nestlé Ελλάς παρουσίασε τα αποτελέσματα της τριετούς δέσμευσής της «Nestlé Needs YOUth», για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη.

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Τα πιο δημοφιλή Topics


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

Banking / Finance

International

Τουρισμός

Αυτοκινητοβιομηχανία

Δημόσιος Τομέας

Υγεία & Ομορφιά

Ευρωπαική Ένωση

Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί

Συμβουλευτικές Εταιρείες

Καύσιμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778