HR PROFESSIONAL - Ε.Ε.: Κίνδυνος για την καινοτομία η ανεργία των νέων

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Recruitment

Ε.Ε.: Κίνδυνος για την καινοτομία η ανεργία των νέων

27 Σεπτεμβρίου 2017 | 14:21 Γράφει το HR Pro  Online Team Topics: Graduate Market,Ανεργία,Ευρωπαική Ένωση

Μήνυμα ότι η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει την υψηλή ανεργία των νέων για να διασφαλίσει τη δημοκρατία, την εμπιστοσύνη στο δημόσιο και την ανάπτυξη, έστειλε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι από το Δουβλίνο.

Με σχεδόν τον ένα στους πέντε νέους να είναι χωρίς εργασία, η ικανότητα της Ευρώπης να καινοτομεί μπορεί να πληγεί και η εμπιστοσύνη σε δημόσιους θεσμούς να υπονομευθεί, τόνισε ο ίδιος. Παράλληλα, κάλεσε την Ε.Ε. να ενισχύσει τον ανταγωνισμό και να εστιάσει στην προστασία των ανθρώπων παρά των θέσεων εργασίας, εάν αυτές δεν έχουν πια χρησιμότητα και να διαθέτει μεγαλύτερο ρόλο στην εκπαίδευση που θα προετοιμάζει τους εργαζόμενους για τις οικονομικές αλλαγές που μπορούν να αποδιαρθρώσουν ολόκληρους κλάδους.

«Έχουμε δει ότι σε αρκετές χώρες το βάρος της κρίσης έχει πέσει δυσανάλογα στους νέους, αφήνοντας μία παρακαταθήκη διαψευσμένων ελπίδων, οργής και τελικά δυσπιστίας στις αξίες της κοινωνίας μας και στην ταυτότητα της δημοκρατίας μας», σημείωσε ο Μ. Ντράγκι. Όπως τόνισε «αν και η ανεργία των νέων μειώνεται σταθερά επί χρόνια, είναι υπερδιπλάσια από το ποσοστό της συνολικής ανεργίας στην Ευρωζώνη, με το μεγαλύτερο πλήγμα να έχουν υποστεί οι χώρες της περιφέρειάς της». Πάνω από το 40% των νέων κάτω των 24 ετών στην Ελλάδα και την Ισπανία είναι άνεργοι, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ιταλία είναι πολύ πάνω από το 30%, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat, σημείωσε.

HR Professional Online( 27 Σεπτεμβρίου 2017)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο HR Professional Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Special Report

Developing Leadership Skills: Build the leaders of today and tomorrow

Η ηγεσία αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα που καθορίζει την επιτυχία μίας εταιρείας, ενώ σήμερα είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι πλέον η ηγεσία δεν μπορεί, και δεν πρέπει, να περιορίζεται στα ανώτερα διοικητικά κλιμάκια. Αν σε αυτό προσθέσουμε την έλλειψη αποτελεσματικής ηγεσίας που παρατηρείται, αλλά και τις νέες απαιτήσεις και προκλήσεις που δημιουργεί η μεταβλητότητα και ο ψηφιακός μετασχηματισμός που βιώνει το επιχειρείν, δεν αποτελεί καμία έκπληξη ότι η ανάπτυξη των απαραίτητων ηγετικών δεξι...

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Best Practices
  • HR Events
  • Coaching
  • Leadership
  • HR Survey
  • Employer Branding
  • HR Technology
  • Facility Management

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

Banking / Finance

International

Τουρισμός

Αυτοκινητοβιομηχανία

Δημόσιος Τομέας

Υγεία & Ομορφιά

Ευρωπαική Ένωση

Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί

Συμβουλευτικές Εταιρείες

Καύσιμα

©2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778