HR PROFESSIONAL - Ο Henry David Thoreau… HR Manager

Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

People Management

Ο Henry David Thoreau… HR Manager

11 Δεκεμβρίου 2018 | 09:38 Γράφει η Αντωνία  Κατσουλιέρη Topics: HR Role,What if

Από αρκετούς θεωρείται ως ο εμπνευστής των σύγχρονων οικολογικών κινημάτων, ενώ οι ιδέες του επηρέασαν τον Μαχάτμα Γκάντι, τα γραπτά του Τολστόι, του Προυστ και πολλών άλλων. Ο λόγος για τον Henry David Thoreau.

Ο Henry David Thoreau ήταν Αμερικανός φιλόσοφος, φυσιοδίφης, συγγραφέας και ποιητής. Ήταν το 3ο παιδί ενός μικροεπιχειρηματία, ενώ αφού αποφοίτησε από την Ακαδημία Kονκόρντ, σπούδασε στο Harvard Φυσική ιστορία, Φιλοσοφία και Μαθηματικά.

Ο ίδιος είναι γνωστός στο ευρύ κοινό για τα δύο του μεγάλα έργα. Το βιβλίο «Πολιτική Ανυπακοή» (1849) όπου συνοπτικά καταλήγει πως «αν ο νόμος σου επιβάλλει να γίνεις όργανο αδικίας, αγνόησέ το και θέσε σκοπό της ζωής σου να γίνεις τροχοπέδη αυτής της μηχανής», και από το βιβλίο Walden (1854) το οποίο είναι το αποτέλεσμα της απόφασής του να εγκαταλείψει για 2 χρόνια τον πολιτισμένο κόσμο και να ζήσει μέσα στο δάσος κοντά στις όχθες της λίμνης Walden. Μέσα από τις σελίδες του, ο ίδιος προσπαθεί να επισημάνει τις αρνητικές συνέπειες της απομάκρυνσης του ανθρώπου από τη φύση, ενώ επιβεβαιώνει μέσα από την πράξη ότι ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει με τα μέσα που ο ίδιος διαθέτει, μακριά από τη βιομηχανική κοινωνία.

Σε ένα τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, ο ίδιος θα ήταν πολέμιος των πολύπλοκων δομών και διαδικασιών, αφού συχνά ανέφερε ότι πρέπει να μην αναλωνόμαστε σε λεπτομέρειες αλλά να απλοποιούμε τη ζωή μας. Παράλληλα, θα τον ενδιέφερε το θέμα της αξιολόγησης του ανθρώπινου δυναμικού εστιάζοντας όχι μόνο σε αυτό που παίρνουμε όταν πετυχαίνουμε έναν στόχο, αλλά σε αυτό που γινόμαστε όταν τον πετυχαίνουμε. Σε επίπεδο ομάδων, ο Thoreau θα έδινε ιδιαίτερη έμφαση στην ευθυγράμμιση των μελών που τη συνθέτουν καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «αυτός που ταξιδεύει μόνος του μπορεί να ξεκινήσει σήμερα. Αλλά αυτός που ταξιδεύει με κάποιον άλλον πρέπει να περιμένει μέχρι να ετοιμαστεί και ο άλλος και για αυτό μπορεί να πάρει χρόνο πριν να φύγουν».

Στο ίδιο πλαίσιο θα φρόντιζε να εντοπίζει τις αδυναμίες/ελλείψεις των μελών, σχεδιάζοντας τον τρόπο όπου μέσα από την εκπαίδευση θα μπορούσε να τις εξαλείψει. Τέλος, το εργασιακό περιβάλλον και ο χώρος εργασίας θα βρίσκονταν στην ατζέντα του αφού συνήθιζε να αναφέρει στη διάρκεια της ζωής του: «Σε τι χρειάζεσαι ένα σπίτι αν δεν έχεις έναν υποφερτό πλανήτη να το βάλεις επάνω;».

HR Professional (T. 158)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο HR Professional Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

Banking / Finance

International

Τουρισμός

Αυτοκινητοβιομηχανία

Δημόσιος Τομέας

Υγεία & Ομορφιά

Ευρωπαική Ένωση

Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί

Συμβουλευτικές Εταιρείες

Καύσιμα

©2020 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778