HR PROFESSIONAL - Ποιές είναι οι κυριότερες προκλήσεις για την ηγεσία των οργανισμών;

Κυριακή, 26 Μαΐου 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

People Management

Με βάση έρευνα που παρουσιάστηκε στο Ceo Clubs Forum 2018

Ποιές είναι οι κυριότερες προκλήσεις για την ηγεσία των οργανισμών;

14 Δεκεμβρίου 2018 | 17:54 Γράφει το HR Pro  Online Team Topics: Conferences,Leadership,News,Έρευνες

Ολοκληρώθηκε στις 22 Νοεμβρίου, το πρώτο Forum απευθυνόμενο στους CEOs εταιρειών και στα στελέχη των ομάδων τους με το οποίο το CEO Clubs εγκαινίασε τη συνεργασία του με το «The Conference Board», έναν παγκόσμιο οργανισμό επιχειρηματικών ερευνών που ιδρύθηκε για να βοηθά τους ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου και την ευρύτερη κοινωνία να εξελίσσονται και να αντιμετωπίζουν τις μεταβαλλόμενες προκλήσεις κάθε εποχής.

Αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στον ομιλητή Chuck Mitchell, Executive Director του «The Conference Board» και στους ομιλητές του Forum, αποτέλεσε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας «C-Suite Challenge 2019» που είχε ως κεντρικό θέμα τη σύγχρονη ηγεσία οργανισμών και στην οποία έλαβαν μέρος Έλληνες CEOs. Σύμφωνα με την έρευνα, τα θέματα που απασχολούν τους CEOs παγκοσμίως και ειδικότερα στην Ελλάδα είναι η οικονομική ύφεση, το ασταθές παγκόσμιο πολιτικό περιβάλλον και η έλλειψη εμπιστοσύνης στους δημόσιους οργανισμούς.

Επιπλέον, τα κύρια ζητήματα που διαχειρίζονται εσωτερικά είναι η στελέχωση και η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, το κόστος λειτουργίας της επιχείρησής τους και η μετάβασή της στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Τα αποτελέσματα της έρευνας υποδεικνύουν επίσης ότι η εταιρική στρατηγική θα πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένη με τις αξίες που θα οδηγήσουν στην ψηφιακή μεταμόρφωσή της. Τέλος, το πιο σημαντικό για τη σωστή λειτουργία μιας επιχείρησης είναι η δημιουργία ευέλικτων και παραγωγικών εργασιακών ομάδων, η διαφάνεια και η αξιοπιστία στο εσωτερικό της. Στο πλαίσιο αυτό, η συνεχής εκπαίδευση των στελεχών κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική.

HR Professional Online( 14 Δεκεμβρίου 2018)
Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο HR Professional Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Special Report

Social Recruiting: Εσείς, πόσο «κοινωνικοί» είστε;

Το recruiting στα social media οδηγεί σε αλλαγές όσων έως τώρα γνωρίζαμε, αφήνοντας πίσω όσους δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Η τεχνολογία απογειώνει τη δημιουργικότητα και οι διάφορες κοινωνικές πλατφόρμες εμπλουτίζουν τα εργαλεία τους και προσφέρουν νέα μονοπάτια στο recruiting.

Διαβάστε το ειδικό αφιέρωμα
  • Best Practices
  • HR Events
  • Coaching
  • Leadership
  • HR Survey
  • Employer Branding
  • HR Technology
  • Facility Management

Facility Management

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Industries

Τρόφιμα - Ποτά

Banking / Finance

International

Τουρισμός

Αυτοκινητοβιομηχανία

Δημόσιος Τομέας

Υγεία & Ομορφιά

Ευρωπαική Ένωση

Εκπαιδευτικοί Οργανισμοί

Συμβουλευτικές Εταιρείες

Καύσιμα

©2019 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778